Facebook Çalışan Sayısını %50 Arttırıyor

Dünya'nın en çok kullanılan sosyal ağ sitesi Facebook'un yükselişi dur durak bilmiyor.
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in Bloomberg ile yaptığı röportajda şirketin bu yıl içerisinde çalışan sayısını %50 arttırmayı hedeflediği bildirildi. Zuckerberg, piyasada günümüzde hiçbir kimsenin yeni eleman alımı yapmadığını belirtirken bu sebeple piyasada pek çok yetenekli mühendisin bulunduğu belirtildi. Facebook’un önümüzdeki dönemde büyük planlarının bulunduğunu belirten Zuckerberg, bu sebeple ‘taze kana’ ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Zuckerberg, “İnsanlara hatırlatmak istediğim bir şey var ki o da yolun sonundan ziyade daha yolun çok başındayız” dedi. Bu her ne kadar doğru olsa da burada unutulmaması gereken bir şey var ki o da Facebook’un gelirinin büyük bir kısmını kazanımlardan değil yatırımlardan geliyor. Ve Facebook daha henüz geçtiğimiz haftalarda FriendFeed’i satın alarak kasasından önemli bir harcama yapmıştı.
Facebook bu yıl önemli miktarda gelir hedefliyor. Yönetim kurulu üyesi Marc Andreesen’e göre bu yılın gelirleri 500 milyon doları bulacak; Baş İşletme Şefi Sheryl Sandberg ise şirketin 2008′e kıyasla %70 büyüyeceğine inandığını belirtiyor. Facebook’un mali durumu halka açıklanmadığından 2008 rakamlarının gerçekten ne olduğu hakkında bir firkrimiz yok ancak Facebook, geçen yıl Ocak ayında, 2008 yılı için 300 ila 350 milyon dolar gelir hedeflediğini belirtmişti.
Facebook’un problem yaşamadığı bir alan varsa o da büyüme hızıdır. MySpace’yi de neredeyse her anlamda geçen (trafik, kullanıcı sayısı, kullanıcıların sitede geçirdiği zaman) Facebook’un büyüme hızında herhangi bir yavaşlama gözlenmiyor.
Zuckerberg, şirketin hedefinin bir milyar kullanıcıya ulaşmak olduğunu belirtiyor. Mashable! sitesinin geçen ay yayımladığı haberde sadece 30 ayda sitenin 50 milyon kullanıcıyı daha sitesine eklediğini belirtilmişti. Dünya’nın geri kalanında ekonomik kriz yaşanmaya devam etse de, görünüşe bakılırsa bu kriz Facebook’u “teğet geçmiş” görünüyor. Ancak eleman sayısının arttırılması ile birlikte Facebook, gelir hedeflerine de ulaşmak zorunda kalacak; yoksa Zuckerberg, nakit desteği için yeniden yatırımcıların kapısını çalabilir.
Etiketler: Facebook, Sosyal Ağ (Social Networking)











Facebook %100 de artırabilir ondaki kapasite bende olsa türkiyede işsiz insan kalmaz. (:
Facebook neden Türk yargısına ip adresi vermiyor? Bunu sorgulamak gerekli diye düşünüyorum.
Yorum yazın!
Seçme Haberler
Kategoriler
Arşivler
Son Yorumlar